2020 İdari Yargı Posta Masrafı ve Harçları

2020 İdari Yargı Harçları ve Posta Masrafı


2020 yılında idari yargı için ödenmesi gereken yargılama gideri, posta ücreti ve harçları mevzuattaki değişiklik ile birlikte güncel bir şekilde hazırlanarak İstanbul Bölge İdare Mahkemesi web sayfasında duyurulmuştur.

2020 yılında idari yargıda açılacak davalarda posta ve harç masrafı işleme göre değişmekle (nisbi harç hariç olmak üzere) 190,00 TL ile 446,90 TL arasında bir tutar olarak belirlenmiştir. Bu rakamlar dava türüne göre yükselebilmektedir.

Aşağıda yer alan tabloda 2020 yılı idare ve vergi mahkemelerinde ödenecek harçlar belirtilmiştir. Belirtilen harçlar ve posta masrafı maktu olmakla birlikte;

İdari yargıda açılacak tam yargı davalarında ödenecek nisbi harç dava değerinin binde 68,31’in dörtte biri olarak belirlenmiştir.

İdari yargıda açılacak ölüm ve yaralanmaya bağlı davalarda ve tazminat davalarında ödenecek nisbi harç dava değerinin binde 68,31’in yirmide biri olarak belirlenmiştir.

2020 idare mahkemesi 

 

İDARE VE VERGİ MAHKEMELERİNDE DAVA AÇILIRKEN PEŞİN ALINAN POSTA GİDERLERİ

Yeni Dava Açılış Posta Masrafı

 

Yeni Dava (Duruşma İstemli)

Yeni Dava (Yürütmeyi Durdurma İstemli)

Yeni Dava (Duruşma ve Yürütmeyi Durdurma İstemli)

Temyiz (Duruşma ve Yürütmeyi Durdurma İstemli)

190,00 TL

 

228,00 TL

266,00 TL

304,00 TL

100 TL – 150 TL

 

İDARE MAHKEMESİ HARÇLARI

Başvuru Harcı

 

Karar Harcı

Yürütmeyi Durdurma Harcı

Delil Tespiti Harcı

Suret Harcı (Sayfa Başına) (İdare Mahkemesi)

Vekalet Harcı

Keşif Harcı

54,40 TL

 

54,40 TL

89,60 TL

89,60 TL

2,90 TL

7,80 TL

384,90 TL

 

İDARE MAHKEMESİ KARARININ TEMYİZ, İTİRAZ ve KARAR DÜZELTME TALEPLERİNDE

Temyiz Yoluna Başvuru Harcı

 

Temyiz Karar Harcı

Temyiz Yürütmeyi Durdurma Harcı

Danıştay Karar Düzeltme Harcı

Bölge İdare İstinaf Başvuru Harcı

Yürütmeyi Durdurmaya İtiraz Harcı (İstinaf)

Danıştay Başvuru Harcı (İdare Mahkemesi)

Danıştay Yürütmeyi Durdurma Harcı (İdare Mahkemesi)

Danıştay Karar Harcı

267,80 TL

 

113,30 TL

89,60 TL

113,30 TL

148,60 TL

148,60 TL

83,50 TL

89,50 TL

113,30 TL

 

 

 

VERGİ MAHKEMESİ HARÇLARI

Başvuru Harcı

 

Suret Harcı

Vekalet Harcı

54,40 TL

 

2,00 TL

7,80 TL

 

VERGİ MAHKEMESİ KARARININ TEMYİZ VE İTİRAZLARINDA

Temyiz Başvuru Harcı

 

Temyiz Yürütmeyi Durdurma Harcı

İstinaf Harcı

Karar Düzeltme Harcı (Danıştay’a Başvuru)

Danıştay Başvuru Harcı (Vergi)

Danıştay Yürütmeyi Durdurma Harcı (Vergi)

236,70 TL

 

113,30 TL

157,50 TL

113,30 TL

113,30 TL

113,30 TL

 

 

 

ANAYASA MAHKEMESİ BİREYSEL BAŞVURU HARCI

Anayasa Mahkemesi Bireysel Başvurularında Başvuru Harcı 446,90 TL

 

Avukat Burak Eğri

“2020 İdari Yargı Posta Masrafı ve Harçları” için 73 yorum

  1. Gaziantep 1 idare mahkemesinde kıdem durması cezasına açtığım davam reddedildi. Bölge idare mahkemesine itiraz hakkım olduğu yazıyodu kararda dilekçemi verdim karara itiraz ettim 2 gün önce mahkemeden celp geldi eksik harç tamamlama ile ilgili. Bu harcı yatırmak zorundmıyım dava açarken 230 lira ödemiştim zaten.

    1. İstinaf yoluna başvuran tarafın ilgili harçları vezneye ödemesi gerekmektedir. Ödemediğiniz için mahkemeden muhtıra gönderilmiştir, yasal süresi içerisinde istinaf harcını ve masraflarını ödememeniz halinde istinaf başvurunuzun reddine karar verilecektir.

      1. SAYIN AVUKATIM PARA NEREYE YATACAK BÖLGE İDARE MAHKEMESİ DAVALARINDA YER BELİRTEN YOK DİĞER BİLGİLER ZATEN BİZDE MEVCUT SELAMLAR

  2. İki sokak köpeğine bakıyorum. Üç aşıdan birini yaptırmadım diye iki köpeğe 1092TL ceza yazdılar. Köpeklerin biri başkasının adına kayıtlı. Hemen İdare mahkemesine başvurdum. Bu idari para cezasına bakma yetkisi bizden alındı diye karar verdi. Karar gelince hemen Sulh ceza hakimliğine başvurdum. Önce bize başvuracağım süreyi getirmişsiniz diye davaya bakmadan kesin olarak red kararı çıktı. Adalet arıyorum. Benim olmayan köpeğe ceza kesildi. Anayasa Mahkemesine başvurabilirmiyim? Güngör şirin saygılarımla. E posta gungorsirin54@mynet.com

  3. İki sokak köpeğine bakıyorum. Üç aşıdan birini yaptırmadım diye iki köpeğe belediye 1092TL ceza yazdılar. Köpeklerin biri başkasının adına kayıtlı. Hemen İdare mahkemesine başvurdum. Bu idari para cezasına bakma yetkisi bizden alındı diye karar verdi. Karar gelince hemen dört gün sonra Sulh ceza hakimliğine başvurdum. Önce bize başvuracaktınız süreyi geçirmişsiniz diye davaya bakmadan kesin olarak red kararı çıktı. Adalet arıyorum. Benim olmayan köpeğe ceza kesildi. Anayasa Mahkemesine başvurabilirmiyim? Güngör şirin saygılarımla. Kısa sürede Bilgi verirseniz çok sevinirim.

    1. Merhaba,
      İdare hukukuna ilişkin bir takım usul bilgisi eksikliği nedeniyle sanıyorum ki hak kaybına uğramışsınız. Olayınızda kanun yolları tükendikten sonra 30 gün içerisinde Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak yapacağınız başvuruda meselenin esasından ziyade “hak ihlali olup olmadığının” inceleneceğini hatırlatmak isterim.

  4. Asliye davalarinda dava kaybetme ve karşı tarafın avukatlık masrafları ve toplam dava masrafları nr kadar tutar

  5. Bugun itibari ile anayasa mah. Den kabul edilemezlik kararı cıktı dısyama. Dosya masrafı ve giderlerin basvurucuya bırakılması kararı verildi.
    Fakat kararda ne ödeyeceğim yazmıyor!
    Ne zaman belli olur ve ne kadar öderim?

    1. Merhaba,

      Kararın sonuç kısmında rakamsal olarak ödemeniz gereken bir tutardan bahsedilmediyse bu durum peşin yaptığınız yargılama giderlerini herhangi bir kimseden tahsil edemeyeceğiniz anlamına gelmektedir.

  6. Merhaba idari mahkeme duruşması kaç ay sonra olur başvuru tarihim 06.11.2017

    1. Merhaba ben birşey sormak istiyorum bn şimdi eşimden ayrildim boşanma davası açarken adliye ye dosyalar için verdiğimiz parayı kaç gün içerisinde geri alabiliyoruz yada onun bir süresi var mı yoksa istediğimiz Zaman gidip alabilirmiyiz bir iki hafta geçti üzerinden çünkü.

  7. Bir bosanma davasinda
    Davacinin tazminat hakki mahkeme 15000 belirledi
    Davali agir kusurlu
    Ve ayni zamanda temyize gonderdiler
    Bu rakam iki yil sonra ne olur?
    Ayni 15000 mi olur?

    1. Tazminat kararını veren mahkeme faiz başlangıcına ilişkin herhangi bir karar vermediyse, alacağa karar tarihinden itibaren yasal faiz uygulanmalıdır.

  8. Temyiz kagidinin sonucu eline gecermi?
    Bizimki geçmedi
    Ve avukat sadece temyize giden sonuctan için iki yil sonra gelen miktarin ayni olduğunu söyledi?

    Temyize giden miktara vade farki yokmu?

  9. Boşanma durumunda mahkeme sonlandiktan sonra taki davasi açmak için zamanasimi varmidir?
    Varsa sure ne kadar?

  10. 2011 yilinda yapilmis kacak cati katimiza 19 binlira ceza verildi bu ayda odeme emri gönderildi tekrardan idari mahkemeye basvurursam bu cezanin iptal yada büyük bir kismını ödemeyebilirmişiz böyle söylendi belediyeden verilen bilgi dogrumudur teseķurler

    1. Ödeme emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde cezanın iptali için dava açmanız gerekmektedir. Dava süresini kaçırmanız durumunda davanız süre yönünden reddedilir.

  11. Ohal komisyonundan red kararı çıktı idare mahkemesine başvuracağız ne kadar masraf olur

  12. 18.idare ve 7.idare bölge mahkemelerinde iki dava dosyam var biri Nisan biri Mayıs 2917 tarihli.İdare bölge mahkemelerinin karar verme süresinin yasalarda 6 ay olduğu belirtilirken bu tip gecikmiş kararların sebebi nedir?

    1. Merhaba,
      Kanunlarda yargılama için belirli süreler tayin edilmiş olmasına rağmen maalesef iş ve dosya yoğunluğu nedeniyle bu süreler uzayabilmektedir.

  13. Davalarım 2027 tarihli,önceki mesajda yanlış yazmışım.İyi çalışmalar.

  14. merhaba.idari dava açmıştım.daha sonra avukatım dahil dahil oldu dahil olurken 500TL istedi.Bende 500TL yi verdim.Davayı kazandım kesinleşti bölge idarede.1090 TL avukatlık ücreti ve dosya masrafarını karşı taraf avukatıma göndermiş.Sormak istediğim davaya dahil olurken verdiğim 500TL yi ve dosya masraflarını bana göndermesi gerekiyor mu ? 1090 TL avukatımda kalacak.

    1. İyi akşamlar avkat bey ÖSYM kurumuna kişilerin diploma bilgilerini değiştirerek şahsım tercih ettiği ilere yerleştirdiği gerekçesiyle tam yargı davası açmak istiyorum dava açacak param var fakat nispi harcı karşılayacak param yok ne yapmalıyım yol gösterirmisiniz

  15. Burak bey benim babadan kalma iki katlı ev vardı biz sekiz kardeşiz bu evleri içinde oturan abilerimin üzerine verdi feraket ettik ama annem bir abim beraber oturuyordu biz annem için verdik ama tapuyu alınca abim ve karışı annemi istemedi karısı abime ya annen ya ben dedi karısını seçti annemi istemiyorlar zatende eve bile almıyorlar ben şimdi mahkemeye vermek istiyorum ama kazanma şansım nekadar bide çok masrafımı olur çünkü ev hanımıyım çalışmıyorum eşimde pek destekçi değil şansım nekadar teşekkürler

    1. Merhaba,
      Gayrimenkule ilişkin davalarda harç ve yargılama giderleri genellikle diğer davalara nazaran daha fazla tutmaktadır. Bu nedenle taşınmazın bulunduğu yerde faaliyet gösteren bir avukattan yardım almanız ekonomik açıdan lehinize olabilir.

  16. Burak bey,malulen emekli olmak icin adli tıptan mahkemeye gelen olumsuz karar sonrasi hakim davayi temyiz yolu acik olmak kaydıyla ret etti.
    Bende konuyu idari mahkemeye tasimak istiyorum.
    Davam adli yardimli idi,suan konuyu idare mahkemesine tasimak için para odemem gerekiyormu.
    Odemem gerekiyorsa bu rakam toplamda ne olur.
    kendim suan engelli sosyal yardim maaşı ile geçiniyorum.
    Bu konu hakkinda bilgilendirirseniz cok sevininirim.
    Zira odemem gereken rakam,karsilaya bilecegim bir rakam değil se,mecburen bu temyiz isinden vazgecmek zorunda kalacagim.
    Teşekkürler.

    1. Merhaba,
      Adli yardım talebiniz ilk derece mahkemesinde kabul edilmiş ise istinaf ve temyiz başvuruları da adli yardım kapsamında yapılabilir. Bununla birlikte ilk derece yargılamasında adli yardım talep edilmemiş olsa da istinaf ve temyiz incelemesi aşamasında adli yardım talebinde bulunulmasından herhangi bir yasal engel bulunmamaktadır.

  17. Merhaba birkaç idari davayı birlikte açarak PTT den bir posta kartyla gider avansı yatırdım ve paranın tamamı sadece bir davanın gider avansı olarak görünüyor ve fazla kismi reddedilmis, reddedilen kısmı geri alma şansımız var mıdır dava görülmeden

  18. Merhaba. Bi evi paylaştığım arkadaşlarım yanında uyarıcı madde bulundurmak ve kullanmaktan ceza aldılar. Ben kullandıklarını ve içime hazır yanlarında olduğunu bilmiyordum. Hepimizden kan ve ifade aldılar. Bana kanımda uyarıcı madde odamda ve üstümde de uyarı madde bulunmadığı ve kullanmadığım adli tıp raporunda kanıtlanınca kavuşturma olanagının bulunmadığının anlaşıldığını ve kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığı belirtilip dosyadan çıkarıldım. Ancak GBT sorgulaması yapıldığı zaman uyarıcı madde bulundurmak ve kullanmaktan davam olduğu gözüküyor. Bunu idari ceza mahkemesine başvurup kaldırtmam mümkünmüdür ?

    1. GBT uygulaması esasında sabıka kaydı gibi kişilerce ulaşılabilen bir veri tabanı olmamakla birlikte, hukuki niteliği uzun süre tartışma konusu olmuştur. Geçmişte GBT’nin hukuka aykırı olduğu ile ilgili olarak açılan bir davada Danıştay tarafından uygulamanın hukuka aykırı olmadığı yönünde karar verilmiştir. Ancak yine de bu konuda bir dava açılması ve ilgili kaydın silinmesinin talep edilmesi kişilerin yararına olduğundan dava yolu ile kaldırılabileceği kanaatindeyim.

  19. Avukat bey
    Hayırlı çalışmalar
    İdare mahkemeye yeni açılacak davada posta masrafı ve harcını nereye yatırmamız gerekiyor acaba? Zira PTT olduğu söyleniyordu.
    Hayırlı günler

  20. işkurda 5 yıldır engelli personel olarak iş aradığıma dair kaydım var.bir kamu kurumunun kadrolu işçi alımına başvuru yapmak için işkura gittim ve engelli olarak başvuru yaptığımı sanıyordumki atamamın gerçekleşmesiyle birlikte işkurdan yapılan iş başvurumun sağlam olarak yapıldığını ve atamamında sağlam olarak yapıldığını öğrendim.ilgili kurumun atama birimine evraklarımı ve engelli raporumu sundum.ancak bakanlık atama şartlarını taşımadığımdan atamamı iptal etti.işkurun bana verdiği iş başvuru formunda engelli yada sağlam ibaresi yok.sadece kamu gurubuna atanmak için kuraya dahil edildiğimi bildirir bir evrak verildi.bu formdan başvurumun hatalı yapıldığını anlamam mümkün değildi.ne yapabilirim.dava açarsam kazanma şansım ne oranda?

  21. Ankara keçiören belediyesine ait bir piknik alanı girişinde aile dışında giriş yasaktır ibaresi bulunmakta ve gereği olarak erkek erkeğe girmeye kalktığınızda bir kadın bulundurulması gerektiği söylenmektedir.
    Anayasal anlamda böyle bir şeyin yapılması mümkünmüdür.

  22. Merhaba Burak bey
    Temmuz 2017 tarihinde ikale sozlesmesi ile isten ayrildim. Ikale sozlesmesinde
    Kidem tazminati brut 22.063tl
    Ihbar tzmnat 5.955 tl,ikale bedeli olarakta brut 10.680 tl ucret odenecektir diye yazmaktadir. Bana net odenn toplam tazminat 35.315 tldir.kesilen gelir vergisi 3.357 tl dir.kesilen vergiyi iade alma hakkim varmi eger varsa nasil bi yol izlemeliyim?
    Tesekkurler..

  23. Merhaba, onay komisyonu kararı sonrasında idare mah. dava açtım. Davamda 1000000 tl. manevi tazminat talep etmiştim. Mahkeme 17 000 tl nisbi harç ücreti yatırmam gerektiğini bildirdi. Bu parayı yatıracak durumum yok. Ek bir dilekçe ile davamın manevi tazminat kısmından vazgeçtiğimi belirtsem olurmu. Teşekkürler..

  24. Merhaba, ohal komisyonu kararı sonrasında idare mah. dava açtım. Davamda 1000000 tl. manevi tazminat talep etmiştim. Mahkeme 17 000 tl nisbi harç ücreti yatırmam gerektiğini bildirdi. Bu parayı yatıracak durumum yok. Ek bir dilekçe ile davamın manevi tazminat kısmından vazgeçtiğimi belirtsem olurmu. Teşekkürler..

  25. Merhabalar idare mahkemesine açmış olduğumuz davayı kazanmış ve lehimize tazminata hüküm etmiştir yalnız tamamlama harcı olarak 13.000 TL istenmekte o kadar parayı verecek gücümüz yok ne yapmamız lazım

    1. Hem davanın kabulüne hem de harç ödemenize karar verileceğini sanmıyorum bu nedenle söylediğiniz çelişkili görünüyor. Kararı bir hukukçuya göstererek yardım almanızı tavsiye ederim.

  26. 2018 tarihinde çarşı ve mahalle bekçisi asıl olarak kazandım hastanede göz olculerim yeni ameliyat olduğum için yüksek çıktı ve heyet bekçi olamaz dedi şuan değerler düştü itiraz etme hakkım varmış ama kaybedersem karşı tarafın avukat ücretini ödemek zorundaymisim tahmini bu tutar ne kadar olur ve avukat olmadan kendim bile dilekçe yazarak itirazda bulunabilirmiyim.tesekkurler

  27. Saglik bakanlıgı 663 45/A sözleşmeli personeliyim eşimde aynı şekilde sözleşmeli personel eş durumu tayini hakkımız var ancak öncelikle bakanlıgın gidilecek yerde pozisyon ilan etmesi gerekiyor ve pdc oranlarında 7 tane açıgı olan bi ile boş pozisyon ilan etmedigi için eş durumu tayinine başvuru bile yapamıyoruz başvuru yapabildigim takdirde geriye kalan tüm şartlara uygun olmamıza ragmen. Bildigim kadarıyla red cevabı alamadan idare mahkemesine basvuru yapamıyoruz nasıl bir yol izlemeliyiz. Teşekkür ederim

  28. Merhabalar, velayeti kötüye kullanma işlemi ile müstakil evin üzerine yıkıp 4 katlı apartman yapan bir yakınımız ile mahkemelik olduk. Hakim velayetin kötüye kullanımını şahitler eşliğinde kabul etti ve bilirkişi incelemesi de çeşitli itirazlar ile daha önce 2 kez yapıldı şimdi 3. kez yapılacak. Buna bağlı olarakta hakimin daha evvel şerh koydurduğuna ilaveten tekrar şerh koyma isteyeceği söylendi. Örneğin; 400 bin tl lik bir hak iddiasına 20-30 bin tl lik masraf çıkacağı söylendi. Bu doğru mu? Ayrıca örneğin 10 bin tl lik şerh koyma masrafı yatırsak hak alımımızda koyulan şerh miktarının etkisi ne olur? Lütfen bilgileriniz ile yardımcı olursanız çok memnun olurum?

  29. Hak aramak için neden 200-300 lira para yatırmak zorundayız.Çok merak ediyorum. Param olmadığı için hakkımızı aramayacak mıyız? Eğer haklı bulursam zararı karşı taraf ödeyecek diyeceksiniz. Haklı olduğuma inanıyorum. Ama haksızlık olmadığına karar verilirse param ne olacak? Ya da temyize gidecek kadar param yoksa suçu kabul etmiş mi olacağım?

  30. Merhaba, araştırma görevliliği sınavında cevap kağıdımız başarılı olmasına rağmen düşük puanlar verildi ve haksızlığa uğradık. İlgili üniversiteye ihtarname gönderdik, tebliğ edildi. Ayrıca kamu denetim kurumuna başvuru yaptık dolayısıyla dava açma hakkımız donduruldu şu an. Fakat idari mahkemeden yürütme durdurma talep ederek atama sürecini dava sonuçlanana kadar durdurabileceğimiz duyumunu aldık. Süreç böyle işler mi ve ne kadara mal olacak toplamda bu talep?
    Şimdiden teşekkürler

  31. Adana bölge idare mahkemesine dava açtım davalım belediye mahkeme harc parasını yatırmamış mahkeme belediyeye yazı yazıp harcı yatırttı.bu yasal mı yatırmadıysa beni dava edebilir mi ben yatırmazsam dava edemiyorum bu adalet mi.

  32. Tskdan ihraç oldum idare mahkemesine dava açmam gerekiyor fakat son çalıştığın yere mi açacağım yada ankaradaki idare mahkemelerine mi

  33. Tskdan malullük hakkım var sigorta başlangıç tarhi 14.01.2011 yanı 8 sene oldu 2021 de maaşı hak ediyorum şuan ayrilsamda 5 yıl sigorta primini doldurdum. Fakat tskdan ayrılıp devlet memurluğu değilde özel sektörde çalışsam 2021 deki maluluk yanar mi veya sgk ya mi devredilir

  34. Hakkımızı aramak için önce işe girip çalışmamiz lazım demek ki! Çalışırım o sorun ama dava açma süresi 60 gün, dava açma isteme nedenimde burs alamam yani maddi olarak dava acabilmem için maddi kaynak gerekiyor! 60 gün içinde is bulup, maaşımı alıp hemen başvurmaya gelirim inş !!!

  35. Kuruma karşı bir işlemin iptali yönünde dava açmam ve kaybetmem durumunda kurum avukatına ait giderler tarafından mı karşılanır

  36. merhaba idari dava iptali için dava açmak istiyorum dava açmak için toplamda ne kadar ödemem gerekli ve davayı kaybedersem 52000 tl ceza için ne kadar öderim tesekkürler

  37. Kolay gelsin. Devlet memuruyum amirim tarafından hakaret e uğradım. idari soruşturma neticesinde ceza verilmedi. valiliğe itiraz edip yeniden incelenmesini istedim. Valilik tarafından görevlendirilen incelemeci 657 dmk da ve adli yargıda denk düşen ilgili disiplin hükümlerini raporun sonunda yazıp hakaret suçu subute erdiğini yazarak raporunda ceza hükümleri yazılmış ve “fiilin ağırlık derecesine göre konunun disiplin amirince değerlendirmesinin uygun olacağı kanaati hasıl olmuştur” yazmıştır. bunu valilik makamına sunmuştur. valilik makamı bunu sanığın çalıştığı ilçe kaymakamlığına gereği yapılmak üzere gönderdi. ilçe kaymakamlık çalıştığı başhekimliğe göndermiştir. başhekimlik ise valiliğin göndermiş olduğu inceleme raporuna göre işlem yapmak yerine, ilk yapılan ve ceza gerek görülmeyen disiplin soruşturması raporuna dayanarak ve kişi hakkında o zamandan beri bu tür şikayetlere rastlanılmadığı gerekçeleriyle kendi yorumlarına göre onlar da ceza gerek görmediler.(Valilik makamının görevlendirmiş olduğu incelemeci raporunda ceza hükümleri yazılmış ve “fiilin ağırlık derecesine göre konunun disiplin amirince değerlendirmesinin uygun olacağı kanaati hasıl olmuştur” yazılan rapor ,gereği yapılmak üzere gönderilmesine rağmen). ben de bu karar için çalıştığı ilçe başhekimliğinin ceza vermediği kararı için İdari mahkemeye başvurdum. Fakat bana ehliyet reddi geldi. bu olağan mıdır? ne yapabiliriz. sanık suç işlediğiyle kaldı.

  38. Narenciye bahçemde belediye tarafından yapilan imar uygulamasi sonucu bir bölumünde okul inşaatı yapilmakta. 25 yıl önce ekilen ağaclar en verimli ,gelir sağlayan durumunda iken kesilmesi durumunda bu ağaçların bedelini milli eğitimden talep ettiğimde ödeme yapamayız zaten yeriniz imar geçtiginden deger kazandı dediler. Bu durumda idare mahkemesine dava açsam bir sonuç elde edebilirmiyim. Dava masrafları ne olur.

  39. oto yola hayvan cikmasi ve aydinlatmalarin yanmamasi sebebiyle trafik kazasinda aracim pert oldu. bas vurdugum karayollari mahkeme karari olmadan odeme yapilamiyacagini bildirdi.
    idari yargida tam yargi davasi acmayi planliyorum. kaza esnasinda yanimda esim ve oglumda vardi bir dava dilekcesi ile ucumuzde davaci olabilirmiyiz? aracin ruhsat sahibi baskasi ama surucusu ve sahibi benim. bu arac ile alakali maddi tazminat talep edebilirmiyim? davayi ikametgah sehrimde acabilirmiyim?
    tsk ederim.

  40. Merhaba iyi çalışmalar Burak bey
    Benim sorunum şu ; ben 2013 yilindan itibaren Manisa Çocuk Destek Merkezinde çalışmaktayım fakat şuan doğum iznindeyim. Eşim ve bebeğimle Eskişehirde yaşıyorum.4/D işçi kadrosundayim.Tayin hakki istedim Ankara’dan red cevabi geldi. Sendika Başkanımız idari mahkemeye başvurabilirsin dedi.Aile bütünlüğüm yıkılmak bozulmak üzere ben çocuğumdan ve eşimden ayrılıp Manisaya dönmek istemiyorum , zaten bunun için maddi gücüm yok.Lutfen yardimci olurmusunuz

  41. Öncelikle burada yaptığınız bilgilendirmeler için teşekkür ederim. İdari mahkemede devam eden davam için Harç ve Posta tamamlama yazısı ile belli bir miktar posta ücreti eksikliğinin tamamlanması tarafıma tebliğ edildi. Mahkememiz Veznesine elden ya da UYAP portalı üzerinden yatırılması veya Yazı İşleri Müdürlüğü’ne posta havalesiyle gönderilmesi hususu tebliğ olunur ifadesi bulunmakta. Mahkeme bulunduğum ilde değil vezneden yatırmam mümkün değil. Bu parayı Uyap Vatandaş üzerinden yatırmak istiyorum fakat ödeme başlıkları altında posta masrafı diye bir başlık bulunmuyor. Bu parayı uyap üzerinden gider avansı adı altında yatırmam da sıkıntı olur mu?

  42. Selâm ve bilgilendirmeleri bizden dolayı teşekkürler. ben zorunlu olarak Mart 2017 de emekli oldum KHK den dolay. İkramiyemi aldım ancak EMEKLİ YOLLUK HARCİRAHİ mi alamadı. Son çalıştığım okula dilekçe verdim.olumsuz yanıt aldım.ilce mem ede verdim yine olumsuz.il mem verdim .onlar ödenmesi için ilçedeki okuluma yazı yazdiar ancak okul yöne ödemedi.idare mah.dava açsam durum ne olur?

    1. Ne kadar bozuk “Türkçe”niz var, sizi “memur” yapanda kabahat aslında…!!

  43. iyi günler iyi çalışmalar avukat bey ben öğretim görevlisi alım sınavına itiraz etmek istiyorum bu nedenle idare mahkemesine dava açacağım dava ücreti ne kadar çıkar ? birde başvuru dilekçesi örneği bulabilir miyiz?

  44. Merhaba avukat bey uzman erbaş 2019/1 sınava girdim sınavı mülakatı geçtim ardından bana rapor verdiler sağlık tan uzman olur raporu aldım Ankara’ya yolladım 1 yıl oldu olumlu olumsuz cevap gelmed geçen cimere yazdığımda bana sınavı geçemediniz diye cevap verdiler ama ben sınavı geçtiğime emini. Ne yapmam gerekiyor

  45. İyi akşamlar avkat bey ÖSYM kurumuna kişilerin diploma bilgilerini değiştirerek şahsım tercih ettiği ilere yerleştirdiği gerekçesiyle tam yargı davası açmak istiyorum dava açacak param var fakat nispi harcı karşılayacak param yok ne yapmalıyım yol gösterirmisiniz

Avukata Sor

Diğer okurlarımızın da faydalanması amacıyla sorunuz bu sayfada yayımlanacaktır. İletişim bilgileriniz gizli tutulacaktır.

Sorunuzla ilgili ek bilgi almak veya bilgi vermek için size ulaşabiliriz. Telefon numaranız gizli tutulacaktır.